Translate

30. 10. 2015.

Trend u bojama za kosu i frizurama za jesen-zimu 2015.-2016.



Aktuelne nedelje mode širom modnih prestonica, kad su u pitanju boje za kosu i frizure, potvrdjuju nam da i nema velike razlike u odnosu na prošlu sezonu. Ukratko, sve je nosivo. Ipak, od boja za kosu,posebno se ističu boje crveno-zlatne i cimeta.
Oprez sa ovom bojom, jer ma koliko da vam se dopada na drugima, posebno obratite pažnju na boju svog tena. Ova boja odlično pristaje svetlom tenu, bez pega i fleka, jer ih zbog crvenog odsjaja još više ističe. Takodje, je vrlo naporna ukoliko ste sedi, zbog izrastka koji će biti vidan već posle dve nedelje. Ukoliko imate tamniji ten, a volite crvenu boju, opredelite se za tamnije nijanse ili kesten crvene.
Frizure su raznovrsne, te tako, sigurno možete naći šta odgovara vašem obliku lica. Nosi se i ravna, zalizana kosa, kovrdjava, pa sve do lažnog boba za one koje ne žele da se šišaju, a vole klasične frizure.  Eksperimentišite.
Ono što je bitno jeste da je kosa zdrava, pa zato koristite pakovanja i nisu vam potrebna ona skupa. Dovoljno je i da pre pranja kose, umasirate maslinovo ulje,(u apotekama imate male boce ovog ulja sa pristupačnom cenom) posebno obratite pažnju na krajeve, pokrijte kosu folijom(kesom), umotajte peškirom i ostavite bar pola sata. Što duže to bolje. Mojoj kosi izuzetno prija i  Brahmi amla ulje, ima ga u prodavnicama zdrave hrane. Kosa  posle tog pakovanja, prosto oživi i dobije sjaj.
Više o bojama za kosu u tekstu: Kosa, boje za kosu i nega

O frizurama u tekstu koji sledi.

Izvor:
www.fashionisers.com

Na modnim pistama ove jeseni, kad su u pitanju boje za kosu, dominiraju nijanse svetle crveno-narandžaste, čokoladne, ali i klasična boja švedsko plava.

Nezaobilazna je i tamna kesten boja sa tragovima posvetljenosti za zimske kolekcije, kao i plavetno crna koja izgleda fantastično na razbarušenim frizurama. Aktuelne su i boje cimeta i pepeljasto bela, kao posledica serije "Game od thrones". Ništa manje aktuelne su i platinasto plava i tople bakarne nijanse.



(slike:/www.fashionisers.com/)


Klasična francuska pundja sa modernim obrtom
Svi je vole. Sada je opuštenija, više spuštena, kao posle naleta vetra, koriste se ukrasne šnale i pojedini pramenovi mogu biti ispušteni iz same pundje da vise ka vratu.




Boemski talasi
Toliko su popularni da su stilisti rešili da ih ne menjaju. Moda 70tih se vratila kroz cvetne printove i talasastu dugu kosu. Ona deluje nemarno, gotovo neočešljano posle jutarnjeg budjenja.

Koža na kosi
Modne piste na kosi često podrazumevaju zlatne i srebrne detalje, kao deo glamura. Ovog puta to je koža: šnale, gume, rajfovi. Sjajna ili mat koža za rajf, kožna šnala za rep...


Rep, vezan na potiljku
Spušten rep, razbarušen, nisko vezan, sjajnim metalik vrpcama ili kožom. Konjski rep je razbarušen, pomeren u jednu stranu, nebitno da li je dugačak ili kratak.






Glatka ravna kosa
Bilo da je u pitanju rep ili spuštena kosa, jedan od trendova je ispravljena, glatka kosa. Jednostavnost . Sa druge strane je potpuno zalizana kosa.


Razdeljak sa strane
Bilo da je u pitanju talasasta ili ravna kosa, razdeljak sa strane je ono što se videlo na modnim pistama ili na sredini.


Pundja kao čvor
Spuštena, u pramenovima uvijenim kao u čvor, sa dodacima, zlatnim, kao kod Dolce&Gabbana, neuredna kod Armanija, sa izvučenim krajevima na vratu. Jednostavna za pravljenje.

Razbarušena pundja
(pinterest.com)
Tutorijal za jednostavno i brzo pravljenje tkzv. šinjona.
(pinterest.com)
Predivna spuštena, razbarušena pundja sa strane, a možete  da je stavite i nazad.




Gornji, prednji, deo kose, podignut, zadnji deo, spušten
Frizure našeg detinjstva, dok su nas češljale majke i bake.Podignute, najčešće sitnim pletenicam ili pramenovima.



Podignuta kosa na vrhu glave
Povratak u 60-te, kod Prade, M. Jacobsa, kod Dolce&Gabbane, opet sa ukrasnim šnalicama...Kosa visoko podignuta, gumicom u vidu repa ili kao pundja...



(pinterest.com)
Prebacite kosu preko glave i od nazad zahvatite zadnji pramen i ispletite kiku do pola, zatim obuhvatite celu kosu i smotajte u krug na vrhu glave. Sjajno.

Šiške i šiške
Ova sezona na pistama nije prošla bez šiški, do i preko obrva, kao i one kraće, a bilo je i lažnih(savijanje prednjeg pramena)


Retro frizure
Kreatori futurističke mode, vratili su se u prošlost po pitanju frizura, što je bio zanimljiv spoj. Uneta je doza romantizma. Retro lokne, talas pričvršćen šnalicom i obavezan crveni ruž.



Pletenice i urolana kosa
Upletena kosa ne izlazi iz mode. Bilo da je uvijena, urolana sa strane, nazad ili kao pletenica, jedna ili više njih. Kao princeze iz ruskih bajki ili moderne, zaposlene devojke.



Lažni bob
Idealno za one koji ne žele da skrate svoju kosu, a dopadaju im se bob frizure. Dok je kod J. Davida lažni bob retro i glamurozno ugladjen, kod M. Mare je razbarušen.

Ima više načina za pravljenje lažnog boba. Možete kosu podeliti nazad na dve kike i uplitati svaku posebno nagore, pa kačiti ukosnicama sa unutrašnje strane. Najlakši i najbrži način koji sam našla je prikazan u tutorijalu sa pinterest.com, koji sledi:


Slike: www.fashionisers.com










Нема коментара:

Постави коментар