Translate

24. 10. 2015.

Vakcinaciju dece treba da prati davanje vit.C, tvrde doktori ortomolekularne medicine




Ortomolekularna medicina opisuje praksu, prevenciju i tretmane u lečenju bolesti, obezbedjujući telu optimalne količine supstanci, koje su inače prirodne za telo. Cilj je povratiti optimalno stanje tela,ispravljajući nedostatke i disbalanse zasnovane na individualnoj biohemiji, koristeći prirodne supstance u telu kao što su vitamini, minerali, amino-kiseline, mikroelementi i masne kiseline. 

Sama vakcinacija dece (ako se izuzmu zagovornici protiv nje) je često vezana za razne nus pojave, pre svega za temperaturu. Roditelji, pogotovo male dece su zabrinuti po tom pitanju.
U tim trenucima, dan pre, kao o posle savetuje se davanje deci dodatnih doza vit. C.



Zašto?
Vit. C deluje i kao antipiretik, tj. snižava temperaturu, ima i antivirusno i antitoksično dejstvo.

Zagovornici ortomolekularne medicine (više o tome na Ortomolekularna medicina)veruju u neophodnost uključivanja vit.C u protokol pri vakcinaciji.
MD Thomas E. Levy kaže:"Verujem da svaki doktor treba roditeljima da kaže da prilikom vakcinacije daju deci vit.C. U pitanju je sposobnost vit.C na antitoksičnom polju (na pr. da neutrališe toksičnost žive u svim hemijskim formama). Postoji i drugi razlog zbog čega bi vit.C trebao da bude deo protokola pri vakcinaciji, a to je da je dokumentovano da pojačava reakciju antitela imunog sistema. Kako je cilj vakcinacije da se stimuliše  maksimalan odgovor antitela na antigene vakcine, uz minimalna toksična oštećenja najosetljivijih primaoca vakcine, ispada da nema valjanog medicinskog razloga da se vit.C ne uključi u protokol vakcinacije."

Pre četrdeset godina MD. Archie Kalokerinos je otkrio da davanje bebama vit.C sprečava umiranje od komplikacija koje mogu nastati pri vakcinaciji.
Pre više od četrdeset godina MD Frederick R. Klenner je preporučivao da se deci mladjoj od 10 godina daje dnevno najmanje 1gram(1000mg)za svaku godinu života.



U pripremi za imunizaciju Dr. Levy preporučuje da se bebama ispod 10 kg daje 500mg dnevno u voćnom soku, a onima izmedju 10 i 20 kg može se davati izmedju 500 i 1000 mg dnevno, ali podeljeno na više doza u toku dana. Starija deca mogu uzimati 1000mg po godini života dnevno(dete od 5 god. 5000mg), podeljeno u više doza. Deca koja imaju izražene sporedne efekte pri vakcinaciji imaju potrebu i za većom dozom.
"Idealno bi bilo da se vit.C da pre vakcinacije i nastavi posle", kaže dr. Levy. "Za optimalnu stimulaciju antitela i toksičnu prevenciju, idealno je da se da, tri do pet dana pre vakcine i nastavi dva do tri dana posle. Čak i jedna doza pre vakcinacije ima značajno dejstvo na polju pojačanja antitela i neutralisanja toksina. Jedino što se postižu bolji rezultati u periodu pre i posle."
Deca najbolje reaguju na mešavinu od 80% kristala askorbinske kiseline i 20% praha kalcium ascorbata u voćnom soku, bebama se daje pomoću pipete u vidu kapi.
Vit.C deluje.
Roditelji koji poštuju ova pravila ortomolekularne medicine, tvrde da njihova deca nemaju nikakvih nus pojava i da čak i ako nisu dali pre vakcinacije, dozama posle, snižavaju temperaturu. Oni veruju da ovim utiču na bolji imuni odgovor organizma, jer je imunom sistemu posle vakcinacije potrebna sva pomoć koju može da dobije.
Jako je bitno u kojim dozama se daje vit.C, poštujući organizam svakog deteta ponaosob.(tolerancija creva na vit.C, što se postiže postepenim povećavanjem doza)
Dr.Levy veruje u bezbednost vit.C. Osim kod bolesnika sa bubrežnom insuficijencijom (slabost i gubljenje funkcije bubrega), vit.C je najbezbedniji nutrijent.
Pre više od četrdeset godina Robert F. Cathart MD, otkriva da tolerancija creva na vit.C utiče na brže ozdravljenje. Kaže:"Našoj deci nije potreban antibiotik. Umesto njega dajemo vit.C".

Tekst je informativan. Obratite se vašem lekaru.

Povezani tekstovi:
Ortomolekularna medicina-ishrana
VitaminC-intravenozno i tumor


Нема коментара:

Постави коментар